Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
1. 11. 2005 11:37
Dobrý den,
zaměstnanci, který byl od 1. do 25.10.2005 v pracovní neschopnosti, se v průběhu měsíce října narodilo dítě.
tzn. že odpracoval pouze 32 prac. hodin vč. placeného svátku, za což mu přísluší HM 4400,- Kč. Po odpočtu SP a ZP a uplatnění základní nezdanitelné částky mi vyšla daň 90,- Kč.
Jestliže už v měsíci říjnu dodal zaměstnanec rodný list dítětě, čestné prohlášení manželky že neuplatňuje daňové zvýhodnění (manželka je OSVČ tudíž nemá zaměstnavatele) a dopsal narození dítěte do změn v prohlášení poplatníka, náleží mu tedy daňový bonus ve výši 410,- Kč?
Podmínka minimální mzdy se tedy vztahuje na odpracování celého měsíce, já beru v potaz poměrnou část?
Děkuji