Re: dohoda o provedení práce
No tak spolu sjednejte DOPP tak, aby byly splněny podmínky pro sjednání DOPP (sjednání vymezeného úkolu ve vymezeném čase za určité předpokládané hodiny a za určitou odměnu). Sjednávat provedení určitých úkolů lze i opakovaně, třeba každý měsíc, raději pozměnit druh úkolu, aby to bylo, jako že jste ten úkol provedla, práci odevzdala a skončila. Další měsíc zase něco jiného. Součet předpokládaných hodin pak nesmí překročit 100 v kalendářním roce.
Protože by se jednalo o DOPP, ze které se neodvádí pojištění, nesleduje se ani tento příjem rpo určení, zda jste nepřekročila jak částečný důchodce povolenou hranici výdělku.
Podepíšete daňové prohlášení a na základě toho můžete uplatnit základní odpočitatelnou položku, i odpočet na ČID (doložíte k tomu potvrzení, že důchod pobíráte - vystaví sociálka). Zbylý daňový základ pak daníte dle tabulek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
1. 11. 2005 13:54
Dobrý den, jsem ČID, jiný pracovní poměr nemám a chtěla bych se zeptat, zda bych mohla provádět na základě dohody o provedení práce účetnictví pro jedno malé SVJ? Pokud ano, sdělte prosím jak mám správně postupovat. Jedná se vlastně o odměnu za provedené účetnictví a její zdanění!!!! Děkuji