Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 11. 2005 8:50
Jedná se o konkrétní případ a proto Vás žádám o radu a schválení zda jsem vypočetla průměrný výdělek správně.
Zaměstnankyně ukončila PP a stále se jí zdá že má nízký průměrný výdělek proto mne urguje UP o nové potvrzení, počítala jsem takto:
Zaměstnanky onemocněla 1.3.2005 v průběhu nemoci k 30.6.2005 ukončila dohodou pracovní poměr ale nemoc stále trvala až do 30.9.2005 kdy jsem jí vystavovala zápočtový list.
Jelikož PP skončil 30.6.2005 brala jsem průměr z předcházejícího čtvrtletí , to je leden, únor, březe . V březnu již měla celý měsíc nemoc ale v lednu a unoru odpracovala cel¨ý měsíc tedy odpracovala více jak 22 dní. průměr za leden / únor/březen činí 51,63 .Máme 7,5 hod prac. dobu.
51,63*21,74*7,5 = 8 418 ,- mi vyšla průměrná hrubá mzda.
8418 - 379- 674- 630 = 6 735 čistý průměrný výdělek.
Toto jsem uvedla na zápočtový list. Myslíte mám spočítáno správně co se týče rozhodného období? nebo jsem měla počítat říjen /listopad /prosine v r. 2004? nebo jsme měla počátat z hrubí mzdy? pravděpodobný ale v předcházejícím čtvrtletí bylo odpracováno 41 dní tedy více jak 22. Děkuji moc za rady a přeji hezký den.Michala