Re: Je to dańový doklad
Pokud je do 10 000,- a je na něm uvedeno:
název společnosti popř. jméno majitele
adresa
IČO
datum vystavení
podpis
mělo by to stačit. S pozdravem Lucie
>Teď jsem dostala zvláštní doklad z pneubazaru.Slouží
>zároveň jako záruční list pneubazar není plátce DPH
>můžu to dát do nákladů.Doklad vypadá jako lístek od
>parkování,ale má zde uvedenou hlavičku i razítko.Dík
to mám pochopit, že když dodavatel není plátce DPH tak to nesmím dát do nákladů? Jaký je to doklad, když ne daňový?
Daňový doklad - termín pro účely zákona o DPH. Zjednodušený DD - doklad za hotové do 10000,00 Kč včetně DPH. Pro daň z příjmů posuzujete daňovou účinnost podle zákona o dani z příjmů. Náležitosti účetního dokladu najdete v zákoně o účetnictví. I kdyby doklad o nákupu byl na obyčejné čtvrtce papíru a měl náležitosti účetního dokladu, pak lze zaúčtovat a daňově uznat při splnění podmínek ZDP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 11. 2005 9:49
Teď jsem dostala zvláštní doklad z pneubazaru.Slouží zároveň jako záruční list pneubazar není plátce DPH můžu to dát do nákladů.Doklad vypadá jako lístek od parkování,ale má zde uvedenou hlavičku i razítko.Dík