Re: Smlouva o dílo - stanovení ceny
máte rozpočet,smlouvu - jednotná částka,tu podepište a víc neplaťte....ještě si pořádně tu smlouvu přečtěte,zda není nějaká část zaměřená právě na případné vícenáklady - ty zaplatit a nechat ošetřit ve smlouvě pouze po oboustranném odsouhlasení např.ve stavebním deníku...pokud si rozpočtoř u nich udělal chybu - má být pojištěn na odpovědnost, pojišťovna by jim případnou chybu zaplatila,ale hlavně dořešte smlouvu - podpisy dřív,než dodělají práce...jak budete potom operovat,že chtějí více peněz?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 11. 2005 10:21
Dobrý den,
prosím o radu.
Stavební firma nám dala rozpočet na fasádu i smlouvu o díle (tu nemáme zatím podepsanou). Stavební práce zdárně pokračují.Zaplatila jsem zálohovou fakturu dle domluvy. Celkový rozpočet se příliš nelišil od ostatních firem. Bohužel jsem však zjistila, že jedna položka z rozpočtu v hodnotě 50.000,-- není započítána do celkové částky rozpočtu a ani není započítána do celkové částky uvedené ve Smlouvě o díle. Teď nevím, jak postupovat. Jak je to se stanovením cen? Musí se firma řídit celkovou cenu, kterou stanovila? Může po mě požadavat při konečné fakturaci tuto položku doplatit? V tomto případě by fasáda vyšla hodně draze.
Vím, že je to i má nedůslednost.