Re: odstupné
Na nemocenskou máte ochrannou lhůtu, která činí 42 dnů (kalendářních) od skončení prac.poměru. To znamená, že pokud onemocníte do 42 dnů po skončení pracovního poměru donesete bývalému zaměstnavateli neschopenku a on vám bude posílat dávky (nebo OSSZ pokud jste malá organizace).
Odstupné se počítá z předposledního kalendářního čtvrtletí před ukončením prac.poměru. Jsou to dvě průměrné hrubé mzdy. Odstupné se pouze daní a neplatí se z něj pojistné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 11. 2005 13:57
Dobrý den, prosím Vás o informaci z čeho se vypočítává odstupné.Vrátila jsme se po rodičovské dovolené do zaměstnání a moje pracovní pozice byla zrušena. Mám nárok na 3 měs. výpovědní lhůtu a 2 měs. odstupné? A jak je to v případě pracovní neschopnosti. Čeká mě teď plánovaná operace.
Moc Vám děkuji za radu