Re: Místo podnikání
Pokud nemáte v nájemní smlouvě výslovně řečeno, že jste povinna informovat pronajímatele o takovém údaji, není to třeba. Místo podnikání je totiž u fyzických osob-podnikatelů vždy místem trvalého bydliště, bez ohledu na to, zda se tam zdržují či ne (pakliže ovšem neuvedou jinak). Vyšší nájemní z určité části bytu vyměřit nelze.
>V tiskopise "Ohlášení živnosti" je třeba vyplnit
>kolonku "místo podnikání".Tam se má u fyzické osoby uvést
>adresa trvalého bydliště.Bydlím v nájemním bytě,
>provozovnu si zřizovat nehodlám.Jsem povinna tuto skutečnost
>ohlásit majiteli bytu, či potřebuji jeho souhlas? Je
>možné, že mi z určitého prostoru v bytě vyměří vyšší
>nájemné? Jde o doučování žáků, potřebný prostor by mohl
>být max. 2 m2. Pokud neusoudí,že potřebuji také
>hygienické zařízení.Jak mám tuto situaci řečit?Prosím o
>odpověď.Děkuji.Dagmar
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 11. 2005 14:10
V tiskopise "Ohlášení živnosti" je třeba vyplnit kolonku "místo podnikání".Tam se má u fyzické osoby uvést adresa trvalého bydliště.Bydlím v nájemním bytě, provozovnu si zřizovat nehodlám.Jsem povinna tuto skutečnost ohlásit majiteli bytu, či potřebuji jeho souhlas? Je možné, že mi z určitého prostoru v bytě vyměří vyšší nájemné? Jde o doučování žáků, potřebný prostor by mohl být max. 2 m2. Pokud neusoudí,že potřebuji také hygienické zařízení.Jak mám tuto situaci řečit?Prosím o odpověď.Děkuji.Dagmar