Re: běžný DD x zjednodušený DD
Až tak Vám neporadím, tak dalece to u mě nedošlo, ale stalo se mi, že na dokladech bylo špatně vypočteno DPH (většinou u těch psaných na stroji - FO plátce = všichni nemají PC), tak vím, že za toto nese odpovědnost ten, kdo vystavuje DD, ale vždy jsem zvedla telefon a upozornila jej na to, abych to někdy v budoucnu neodnesla také.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 11. 2005 15:32
zeptám se na dva případy:
V případě, zjednodušeného DD odpovídám za správně vypočtenou DPH já jako odběratel. V případě, že uvede vyšší DPH a já si ji uplatním, nesu za to odpovědnost já. Pak je lepší si to přepočítat na správnou výši.
V případě, že od dodavatele dostanu běžný DD a na něm chybně stanovená výše DPH. Za správnost údajů na BDD odpovídá dodavatel. Tudíž nic opravovat nemohu. V případě, že si uplatním špatnou(vyšší DPH), co mě čeká při kontrole?? Vyhodí mi tento doklad a zaplatím penále a posléze se budu snažit hojit se na dodavateli nebo to vše zaplatí dodavatel fin. úř. rovnou??????