Re: Dotaz k uzivani veci v pronajatem by
Pokud jste se nedohodli ve smlouvě jinak, nebo pokud se dále nedohodnete s pronajímatelem jinak, pak jste rozbitím lednice způsobili pronajímateli škodu. Nedohodnou-li se strany jinak, pak se škoda nahrazuje zásadně v penězích, leda by poškozený požadoval uvedení do původního stavu (což zde zjevně není možné).
Čistě z právního hlediska tedy, pokud se nedohodnete jinak, pak ta nová lednice, kterou jste koupili, je prostě Vaše a pronajímatel s ní nemá nic společného, naopak musíte pronajímateli uhradit zničení lednice, tedy peněžně vyčíslenou cenu té staré lednice.
Robert Haken
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 11. 2005 15:41
Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat na jednu vec.Bydlim s pritelem v pronajatem byte.Majitel bytu nam umoznil pouzivat veci v byte(lednici,pracku,sporak,TV...).Chtela jsem se zeptat,stal se nam takovy problem.Rozbila se lednice diky nasi neopatrnosti (tu kterou nam pronajimatel propujcil do toho bytu,kde nyni jsme).Ta lednice byla stara 13 let a my jsme ukvapene koupili ihned novou s tim,ze se pozdeji vyrovname.Chci se zeptat,mohu pozadovat po pronajimateli castecnou uhradu te nove lednice s tim,ze ta nova by mu tam pak zustala?!Nebo mohu udelat,ze si tu novou lednici az z tohoto bytu budu odchazet vezmu s sebou a koupim majiteli nejakou lednici starou(funkci)z bazaru?
Predem Vam mockrat dekuji za odpoved,s pozdravem Sarka S.