Re: Délka dovolené
>Prosím o radu, jsem ve mzdách začátečník. Pracovník
>nastoupil do firmy od 1.3.2005. Má měsíční mzdu. Jaká mu
>náleží výměra dovolené? Máme ve firmě 4 týdny
>dovolené. 20/12*10=16,66? Dle knihy Abeceda mzdové účetní, ze
>které čerpám, ano, a zaokrouhlí se na 16,5 dne. Ale
>program, který používáme /Fryč software/ sice umí
>spočítat 6,5 dne dovolené, ale už neumí spočítat
>odpracovaný půlden /tj.13,5 dne za říjen/.Řeší vždy jen celé
>dny.Dodavatel programu a jeho autor mi tvrdí, že dovolená
>je nedělitelná a že se s půldnem dovolené nikdy
>nesetkal a tudíž ani s odpracovaným půldnem a nikdo z
>několika set uživatelů nikdy toto nenárokoval, že se
>dovolená vždy zaokrouhluje na celé dny a tudíž nemůže
>existovat ani odpracovaný půlden a program jej proto spočítat
>neumí. Je nějaký předpis, který stanovuje, jak se
>počítá dovolená v případě trvání prac. poměru jen po část
>roku a jak je to s odpracovanými půldny? Mohu si to
>spočítat na kalkulačce a do progamu výši mzdy za odprac.
>13,5 dne dosadit natvrdo, ale nejde doplnit dny a
>tudíž budou špatně spočítané průměry za čtvrtletí. Děkuji
>moc
dle zákoníku práce byl se měla dovolená určovat nejméně v týdnech,aby došlo k "oddychu", ale praxe je taková,jak píšete..taky jsem používala program,který neuměl ve dnech zapsat půlden, nechala jsem den,"natvrdo" jsem spočetla v Kč za 1/2 dne...pro výpočet nem.průměrů to nemá vliv,protože ta se počítá na kal.dny před vznikem a průměr pro dovolenou - nevím zda váš program počítá s odprac.dny nebo s odprac.hodinami - pokud by pro průměr pro D počítal s odprac.hodinami, tak by jste to měla v pořádku...zkuste zkontrolovat při výpočtu, já jsem ještě měla možnost na kartě zaměstnance ve stanoveném čtvrtletí přepsat zase průměr,který se jsem si spočítala a který byl třeba odlišný s výpočtem programu....záleží na možnostech programu,který používáte...
>>Prosím o radu, jsem ve mzdách začátečník. Pracovník
>>nastoupil do firmy od 1.3.2005. Má měsíční mzdu. Jaká
>>mu
>>náleží výměra dovolené? Máme ve firmě 4 týdny
>>dovolené. 20/12*10=16,66? Dle knihy Abeceda mzdové
>>účetní, ze
>>které čerpám, ano, a zaokrouhlí se na 16,5 dne. Ale
>>program, který používáme /Fryč software/ sice umí
>>spočítat 6,5 dne dovolené, ale už neumí spočítat
>>odpracovaný půlden /tj.13,5 dne za říjen/.Řeší vždy
>>jen celé
>>dny.Dodavatel programu a jeho autor mi tvrdí, že
>>dovolená
>>je nedělitelná a že se s půldnem dovolené nikdy
>>nesetkal a tudíž ani s odpracovaným půldnem a nikdo z
>>několika set uživatelů nikdy toto nenárokoval, že se
>>dovolená vždy zaokrouhluje na celé dny a tudíž nemůže
>>existovat ani odpracovaný půlden a program jej proto
>>spočítat
>>neumí. Je nějaký předpis, který stanovuje, jak se
>>počítá dovolená v případě trvání prac. poměru jen po
>>část
>>roku
Zákoník práce a prováděcí nař.vlády.
Odpracovanou dobu zaplatíte jako odpracovanou, v to problém není. Váš programátor má pravdu, půldny nejsou v žádném závazném prac.právním předpisu. Pokud si na to někdo hraje, dělá se to tak, že v rámci měsíce se půldny dovolené sloučí
a odpracovaná doba se přesune do jiného dne. Je-li jen jeden "půlden dovolené" vykáže se celý a příště zas obráceně.
Poskytování půldnů je v rozporu s celým institutem dovolené
jako doby na odpočinek(viz poskytování dovolené)
Mimochodem průměr na náhrady za čtvrtletí si můžete spočítat z odpracovaných hodin, nejen ze dnů.
odto
a jak je to s odpracovanými půldny? Mohu si to
>>spočítat na kalkulačce a do progamu výši mzdy za
>>odprac.
>>13,5 dne dosadit natvrdo, ale nejde doplnit dny a
>>tudíž budou špatně spočítané průměry za čtvrtletí.
>>Děkuji
>>moc
>Mě program v pohodě umožňuje půldny a jo to správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
3. 11. 2005 10:18
Prosím o radu, jsem ve mzdách začátečník. Pracovník nastoupil do firmy od 1.3.2005. Má měsíční mzdu. Jaká mu náleží výměra dovolené? Máme ve firmě 4 týdny dovolené. 20/12*10=16,66? Dle knihy Abeceda mzdové účetní, ze které čerpám, ano, a zaokrouhlí se na 16,5 dne. Ale program, který používáme /Fryč software/ sice umí spočítat 6,5 dne dovolené, ale už neumí spočítat odpracovaný půlden /tj.13,5 dne za říjen/.Řeší vždy jen celé dny.Dodavatel programu a jeho autor mi tvrdí, že dovolená je nedělitelná a že se s půldnem dovolené nikdy nesetkal a tudíž ani s odpracovaným půldnem a nikdo z několika set uživatelů nikdy toto nenárokoval, že se dovolená vždy zaokrouhluje na celé dny a tudíž nemůže existovat ani odpracovaný půlden a program jej proto spočítat neumí. Je nějaký předpis, který stanovuje, jak se počítá dovolená v případě trvání prac. poměru jen po část roku a jak je to s odpracovanými půldny? Mohu si to spočítat na kalkulačce a do progamu výši mzdy za odprac. 13,5 dne dosadit natvrdo, ale nejde doplnit dny a tudíž budou špatně spočítané průměry za čtvrtletí. Děkuji moc