Re: účetní odpisy prosím
Omlouvám se, neumím Vám odpovědět, jen jsem se před 2 dny ptala na podobnou věc /1.11.daňové nebo nedaňové/. Můžete mi prosím poradit, kde najdu /třeba nějaký paragraf v zákoně/, že pokud je to TZ budovy, kterou nevlastním, že můžu daňově odepisovat? A jak má být přesně stanoveno, že je to se souhlasem majitele? Děkuji
Re: účetní odpisy prosím
Účetní odpisy dle přepokladané doby použití a míry opotřebení. Jedna z možných variant rovnoměrně po dobo nájmu.
Re: děkuji všem za odpovědi!
>>>>Přestěhovali jsme se do kanceláří v nové budově a
>>>>nechali si udělat po dohodě s majitelem budovy
>>>>instalaci
>>>>kabelážního systému na naše náklady. Vím, že se jedná
>>>>o
>>>>TZ budovy a že se souhlasem majitele můžeme daňově
>>>>odepisovat. Ale účetní odpisy máme jiné než daňové a
>>>>pro
>>>>takový případ nemám stanovenou dobu účetního
>>>>odepisování. Můžete mi prosím poradit, jak dlouho by
>>>>bylo
>>>>vhodné kabeláž odepisovat účetně?
>>>Omlouvám se, neumím Vám odpovědět, jen jsem se před 2
>>>dny ptala na podobnou věc /1.11.daňové nebo
>>>nedaňové/.
>>>Můžete mi prosím poradit, kde najdu /třeba nějaký
>>>paragraf v zákoně/, že pokud je to TZ budovy, kterou
>>>nevlastním, že můžu daňově odepisovat? A jak má být
>>>přesně
>>>stanoveno, že je to se souhlasem majitele? Děkuji
>>
>>§ 28 odst.3
>
>Účetní odpisy dle přepokladané doby použití a míry
>opotřebení. Jedna z možných variant rovnoměrně po dobo
>nájmu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
3. 11. 2005 18:26
Přestěhovali jsme se do kanceláří v nové budově a nechali si udělat po dohodě s majitelem budovy instalaci kabelážního systému na naše náklady. Vím, že se jedná o TZ budovy a že se souhlasem majitele můžeme daňově odepisovat. Ale účetní odpisy máme jiné než daňové a pro takový případ nemám stanovenou dobu účetního odepisování. Můžete mi prosím poradit, jak dlouho by bylo vhodné kabeláž odepisovat účetně?