Re: Pracující starobní důchodci
Já myslela, že přihlášku ano, ale s uvedením částky do 400,- Kč.
No budu mít kontrolu se sociálky, tak se zeptám a jsem zvědavá, co mi řeknou. Já je tedy zatím hlásila.
Ale teď si vlastně uvědomuju, že starobní důchodců asi fakt nejsou potřeba.
Re: Pracující starobní důchodci
****Myslím si,že hlásit budete zřizovateli jen v případě, že klientovi doplácí ústav do životního minima, dostává těch 708,- Kč. Ten jeho příjem by se měl zahrnout do výpočtu za úhradu pobytu. Ale nejsem si jista, asi bych se obrátila na zřizovatele.Jinak bych udělala pouze přihlášku na soc. pojištění a nic víc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 11. 2005 6:37
Prosím, chtěla bych se zeptat - pracuji v domově důchodců a naši obyvatelé - důchodci se střídají někteří po pár hodinách na vrátnici. Mají dohodu o pracovní činnosti a berou za to 360,- Kč měsíčně, po zdanění to dělá 306,- Kč. Neodvádí se tedy sociální a zdravotní pojištění. Je nutné hlásit, že tento důchodce pracuje na dohodu o pracovní činnosti, přihlášku na SP ano, ale je nutné hlásit, že poživatel starobního důchodu vykonává tuto činnost?
U dohody o provedení práce to nutné není?
Děkuji