Re: Lékárna - rozdílné platby od pojišto
Letos mám poprvé podobný problém, účtuji doktora - daňovou evidenci. Budu to dělat nejspíš tak, že na základě dokladu, který pojišťovny posílají ke každé faktuře, zaúčtuji vzniklý rozdíl do daňově uznatelných příjmů - plusem nebo mínusem. Myslím, že vystavovat dobropis je blbost, protože ten vám musí pojišťovna převzít, ale ona ho už nepotřebuje. Zašle vám pouze "papír" s vyúčtováním, kde je napsáno přesně kolik a proč vám nezaplatí.
Ale určitě mě zajímají i názory ostatních - poraďte
V DE se eviduji jen prijmy, tak zustatky z FA co pojistovny nezaplati zustavaji v evidenci a na konci roku je rucne zlikviduji a je hotovo. V PU je to uz slozitejsi.
Přesně stejný problém mám i já kdy účtuji lékárnav DE -plátce DPH. Dobropisy také nevystavují a tvrdí, že to co nezaplatí např. VZP tak vyfakturují jiné pojišťovně (protože to bylo vlastně mylně vystaveno na VZP a patřilo to třeba MV ČR)Navíc mám z lékárny jejich souhrnný - součtový seznam fa. vystavených a tam jsou vždy rozdíly oproti fakturaci. Jde právě o DPH, stane se , že se právě odvede více než má.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 11. 2005 7:48
Účtuji lékárnu (PU, plátci DPH). Jak řešit rozdílné platby mezi vystavenou fakturou na pojišťovnu a platbou? Vždy je tam nějaký rozdíl. Zbytek se má dobropisovat? Jak se zbavit zbytků pohledávek ze "závazků a pohledávek"?Děkuji