Re: odpočet daně při dálkovém studiu
Já si myslím, že máte nárok na odčítatelnou položku na studium
§ 12 Soustavná příprava dítěte na budoucí povolání
(1) Za soustavnou přípravu dítěte na budoucí povolání se
považuje:
a) studium na středních a vysokých školách v České republice,10)
s výjimkou
1. studia po dobu výkonu vojenské základní nebo náhradní
služby, civilní služby nebo za trvání služebního poměru,
2. dálkového, distančního, večerního nebo kombinovaného studia
na středních školách, je-li dítě v době takového studia
výdělečně činno podle § 10 nebo má-li v době takového
studia nárok na podporu v nezaměstnanosti nebo podporu při
rekvalifikaci,
U vysokoškolského studia (do 26 let) nerozhoduje forma. Může být denní nebo dálkové, to je jedno. Takže máte status studenta a od toho se odvíjí jak studentský daňový odpočet, tak sleva na dani na dítě, kterou mohou uplatňovat Vaši rodiče (pokud s nimi žijete ve společné domácnosti), tak i nárok na přídavky (v závislosti na příjmu všech osob ve společné domácnosti).
Musí jít o státem uznanou VŠ a ne v programu celoživotního vzdělávání.
A kde se zjistí, co jsou státem uznané školy?
Díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 11. 2005 8:34
Ahojky, je mi 24, začala jsem studovat vysokou a teď jsem ve druhém ročníku. Jelikož však již 4 roky pracuji a školu studuji dálkově mám nárok na menší daň. Neustále tuto problematiku probírám a zatím mi to naše personální neuznalo, ale podle nějakého jiného zdroje mám informace, že na zkrácení nárok mám. Děkuji za odpověď.