Re: Je možno naúčtovat náklady z roku 19
*** Dle mého názoru musíte nechat vypracovat znalecký posudek, kterým bude stanovena cena bytu. V tomto posudku již budou zohledněny veškeré opravy.Pak záleží na zúčastněných stranách dědického řízení, jaké stanovisko zaujmou, zda-li jedna strana vyplatí druhou nebo se stanou bezpodílovými spoluvlastníky.
Re: Je možno naúčtovat náklady z roku 19
Bohužel, tento problém samy nezvládnete a nemyslím si, že Vám zde někdo dá kvalifikovanou odpověď. Bez pomoci právníka se asi neobejdete, protože pokud uvádíte, že otec ten byt neplatil a ani se nepodílel na nákladech a tohle budete schopni prokázat, tak nárok druhé strany se může buď zpochybnit nebo zmenšit na symbolickou sumu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 11. 2005 19:18
Mám na Vás velikou prosbu, nevíte někdo jestli lze naúčtovat náklady na úhradu nové střechy a plynové kotelny z roku 1999 a 2002 v letošním roce? Jedná se mi o spor v dědictví. Moje matka je již 30 let rozvedená, ale bohužel tenkrát s manželem neměli udělané majetkové vypořádání. Loni otec umřel a druhá strana si nárokuje nárok na 1/2 bytu ve kterém matka žije, ale tento byt splácela matka celých 30 let sama a platila veškeré náklady s tím spojené a teĎ nevím jestli lze tyto náklady naúčtovat na pozůstalé či ještě jako na jméno otce, aby se to odečetlo z ceny bytu, samozřejmě myslím 1/2 nákladů. A jedná se vlastně i o splátky bytu, které jsou již tedy splatné 30 let a otec na ně nepříspíval, jestli teda i to lze nárokovat. Při prvním jednání jsme se totiž nedohodli a tak nevím jestli nato máme nárok či ne. Mysleli jsme, že se prostě slušně dohodnem a bude toto vyřízeno. Otec nás opustil když jsme byli ještě mimina a matka se o 3 děti starala úplně sama, tak jsem byla trošku naivní, že jsem si myslela, že z morálního hlediska nám byt zůstane, když jsme od něho nikdy nic nedostali. Byla bych ráda, kdyby se někdo ozval. Děkuji. Blanka