Re: Potvrzení o studiu
Pokud to byla daň srážková a ne záloha, tak je to daň konečná, ale pokud vám student podepíše Prohlášení k dani, tak mu můžete udělat roční zúčtování daně jako jinému zaměstnanci a tím se mu vrátí jako přeplatek. Nesmí mít souběžně jiný příjem a vám dát případná potvrzení od jiných předchozích zaměstnavatelů.
Re: Potvrzení o studiu
To není přesné. Předpokládám, že měl tedy v měsíci příjem do 5000 Kč hrubého. Byla mu sražena srážková daň a odvedena na srážkový účet. Pokud pak dodatečně podepíše prohlášení a doloží třeba to potvrzení o studiu, musí se nejprve mzda přepočítat, tzn. uplatnit ty odpočty, pak požádat FÚ o vrácení té přeplacené srážkové daně, případně její část převést na účet zálohové daně a zbytek vrátit firmě (podle toho, jaká zálohová daň mu vyšla). A teprve potom se s tím zachází jako s každou jinou zálohovou daní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
7. 11. 2005 15:19
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Syn našeho pana šéfa u nás na firmě pracoval na Dohodu o provedení práce a byla mu z dohodnuté částky sražena srážková daň. Poté mi šéf donesl Potvrzení o studiu svého syna na Střední škole a řekl mi, že mu Finančák sraženou daň na konci roku vrátí. Nevím jak teď mám postupovat. Co je potřeba udělat, aby tato daň byla jemu navrácena. Děkuji předem za radu.