Re: Poradí mi někdo?
Pomoc si budete muset sama, protože všechno je špatně. Prostě hodiny nad fond pracovní doby jsou přesčasem a pokud tak s nimi není nakládáno, vyšije Vám Inspektorát práce pokutu jedna radost. Neradím k porušování zákonů, přesčasy nejsou nemoc, je jen třeba hlídat nějaké ty limity. Když už jdete do rizika švindlu, musíte to dělat tak, aby to nebylo nápadné. Na výkazech neuvádět přesčasy a ty potichu někde mimo spočítat a vyplatit jako mimořádnou odměnu. Riziko průšvihu je stejné - pokud to někdo "práskne", je na malér zaděláno.
souhlas, pokud šéf chce platit jinak,než je na evidenci docházky,musí se přepracovat i evidence docházka na nižší počty hodin, jinak musí platit vč.přesčas.příplatků....forma odměny je dosti známá, že musí předcházet vypsání této odměny a přidělení - jde o nákladovou položku,která by měla mít nějako formu, jak při kontrole např.za 5 let dokážete,co to bylo a zač...
Poskytování odměn je plně ve vaší pravomoci, formulujte si ve vnitřním předpisu ev. pokud máte se zaměstnancem dohodu o mzdě, že lze poskytnout měsíční odměnu za mimořádné úkoly,
zkracování termínů k odvedení práce, za mimoř. kvalitu apod. a
že ho hodnotí přímý nadřízený pracovník. To by mělo stačit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
7. 11. 2005 23:17
Mám tu několik výkazů,kde nejsou uvedené přesčasy,ale dle fondu prac.doby se překračuje až i o 40hodin. Jak to mám vést?
Mzdová přede mnou to nechávala tak,že uvedla např.193hod.odprac a přitom fond byl 157,5hod/měsíc.......může to tak být?
Je to lidí na HPP zkrácený,ale i u HPP placených na hodinu 60,-. Šéf mi sdělil,že by byl radši bez přesčasů,mám to udělat dle jeho přání,nebo se musím řídit fondem prac.doby přesně???
Takže: 184odprac. z měs.mzdy 9000,- dělá 11029,-
nebo193....11029,- + 35,5hod přesčas(25%)??
A co u sazby hodinové? Tam je odprac.192hod a 60,- při úvazku HPP na 37,5h/t??
Moc děkuji za pomoc