Re: Výpověď - zaměstnavatel mě nechce pu
Tak
1)nejste povinná najít si za sebe náhradu
2)nejste povinná nikoho zaučovat
3)dejte výpověď dle § 51 ZP, kdy končí prac.poměr uplynutím výpovědní doby, která činí 2 měsíce. Dvouměsíční lhůta začíná běžet o prvního dne následujicího měsíce. Tak si napište výpoveď a dejte to svému zaměstnavateli podepsat i s uvedením datumu podpisu zaměstnavatele. No a po dobu 2 měsíců můžete případně někoho zaučovat.
Existuje ňejaké rychlejší řešení, třeba i za cenu těch neomluvených obsencí?
Můžete zaměstnavateli nastínit, že pokud vás neuvolní, "hodíte" se marod, což pro něj bude znamenat, že stejně nikoho nového nezaučíte. Pokud vám vyjde vstříc a uvolní vás dohodou, zavázala bych se třeba o víkendech nového zaměstnance zaučovat...
Je to jednoduche, nenastoupil a hned druhy den jsem celou vec predal pravnikum, ti ho vyzvali dle zakona, nenastoupil, byl zase pravniky upozornen na skonceni pracovniho pomeru a ten na zaklade dorucenky o prevzeti vypovedi propusten.
Ovsem hned prvni a druhy den jsem objednal externi firmu, ktera na zaklade objednavky zajistila praci daneho zamestnance - tim mam dolozeno, jaka me vznikla skoda. Dalsi skoda me vznikla tim, ze jsem musel za jeho absence platit zdravotni pojisteni. Tyto veskere naklady mu byly predepsany k uhrade, on je ve lhute neuhradil, nasledovala zaloba, rozsudek /vyhral jsem/ a nyni cekam na vydani platebniho rozkazu a nasledne vykon exekuce.
díky, dělám ve stavební firmě,máme velkou zakázku a sehnat zedníka - to je v dnešní době nadlidský úkol(myslím tím vyučeného a dobrého), takže nám z pracáku posílají lidi,kteří prostě na práci kašlou, začínají se rozmáhat absence....zkusím to navrhnout majiteli....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 11. 2005 10:33
Jak nejlépe odejít ze zaměstnání, když mě nechce zaměstnavatel propustit na dohodu, ale musím si za sebe najít náhradu, zaučit a poté mě teprve pustí... Mezitím mi ale uteče lukrativnější práce. Když přestanu chodit do práce, tak za 5 neomluvených "A" můžu dostat výpověď nebo může dělat naschváli a výpověď mi nenapsat?