Re: dan z příjmů pri prodeji nemovitosti
To by pak občan mohl mít několi trvalých bydlišť.
Trvalý pobyt řeší zákon č. 133/2000 Sb. o evidenci obyvatel a rodných číslech. Místem trvalého pobytu se rozumí občanem zvolená adresa pobytu v České republice. Občan České republiky může mít jen jedno místo trvalého pobytu, a to v objektu, který je určen pro bydlení, ubytování nebo individuelní rekreaci a je označen číslem popisným nebo evidenčním popř. orientačním.
Re: dan z příjmů pri prodeji nemovitosti
V §4/4 žádná věta o bydlišti není, v v §4/1/a je napsáno slovo bydliště,není tam trvalé. Čili lze prokázat, jestli jsem tam opravdu bydlil i jinak než zápisem v OP , dále je možné osvobození u prodeje nemovitosti, ve které jsem bydlel kratší dobu, pokud získané prostředky použiji na uspokojení bytové potřeby. Nemohl by to být váš případ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 11. 2005 19:35
V březnu roku 2003 jsme zakoupili ne hypotéku s partnerem rod. dům ten jsme přestavovali a bydlely v něm v prosinci jsem si zažádala o trvalé bydlyště pouze já partner kvůli podnikaní nemohl. V květnu 2005 jsme rod. dům prodaly. To znamená bydlely jsme v něm 2roky a 2 měsíce ale trvalé bydliště jsem zde měla pouze já a to 1 rok a 1 měsíc. Jak to bude z daní z příjmů u mě a partnera. V zákoně je uvedeno že jsou osvobozeny nemovitosti kde je bydliště déle jak dva roky. Co je to bydliště trvalé bydliště nebo kde člověk bydlí platí elektřinu,plyn,sipo atd.