Re: PRODEJ majetku po leasingu
1) V podstatě nemůžete. Majetek bude Váš až v 2/2006 - zatím je leasingovky
2) Už podnikat nebudete, takže pokud nějaký majetek nakoupíte a prodáte, tak zdaňujete v §10
3) Při ukončení činnosti postupujete dle §23/8, takže vše, co přijde nebo zaplatíte po ukončení, budete už mít vypořádáno
Děkuji za odpověď, ale moc nerozumím odpovědi na 3).
Dělám daňovou evidenci, můžete mi napsat k 3) něco blíže?
Tento problém mám poprvé a mám ho vyřešit do zítřka, kdy se mám s podnikatelem setkat a vše mu objasnit.
A nechci vypadat jako účetní dej budiž lehko. Děkuji
Doporučuji provést cesi leasingové smlouvy a po novém nájemci požadovat úhradu minimálně ve výši nevyčerpané 1. zvýšené splátky. Pak lze dát do výdajů nevyčerpanou část z 1. zvýšené splátky (akontace) a to do výše příjmů. Pokud bude, a dohodne se takto s novým nájemcem, požadovat více, pak jde samozřejmě o zdanitelný příjem, ale u nového nájemce se bude jednat o nedaňový výdaj (částka nad poměrnou část akontace).
*** Myslíte to ukončení činnosti, že? Je to kapitola sama o sobě. V tom § máte to, co musíte udělat, pokud ukončujete činnost. Velice zjednošeně: zdaníte to, co jste ještě nedostali a od ZD odečtete to, co v budoucnu máte zaplatit. Pak TÉMĚŘ vše, co dostanete nebo vydáte po ukončení činnosti již nezdaňujete. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
9. 11. 2005 8:14
FO ( neplátce DPH, ukončuje svoji živnost k 31.12.2005) chce prodat majetek (rehabilitační zařízení pořízené na Leasing. Jsou již zaplacené všechny splátky, ale Leasing bude ukončen v 2/2006).
1) Může ho prodat do konce tohoto roku, jak postupovat z hlediska daní? Kupující je s.r.o. asi neplátce DPH.
2)Jak postupovat při prodeji tohoto majetku po ukončení Leasingu třeba v 3/2006.
3)Jak se budou posuzovat příjmy této FO, které příjdou na její podnikatelský účet od ledna 2006, když už bude mít živnost ukončenou? Příjmy například z vydaných faktur ( její pohledávky)
vystavené do 31.12.2005, ale uhrazené např.v lednu 2006?
Děkuji všem za pomoc.