Re: prodej na splátky v DE
Takže jestli to chápu dobře, tak na faktuře bude datum vystavení 1.12. 2005, datum zd. plnění 1.3. 2006, datum splatnosti 1.3. 2005, a to celé na částku 10.000,-? K 1.12. 2005 bude uhrazená částka 2.500,-?
Děkuji za odpověď
>>>Dobrý den,
>>>chtěl jsem se zeptat, jak se v hrubých rysech účtuje
>>>prodej na splátky v DE. Chci prodávat např. mobily na
>>>splátky bez navýšení. Tzn., že 1.12. prodám telefon v
>>>ceně 10.000,- zákazníkovi a budu požadovat 4 x
>>>2.500,-.
>>>První splátka 2.500,- bude splatná při převzetí zboží
>>>a další každý měsíc.
>>>Mám vystavit daňový doklad na celou částku nebo jen
>>>zálohovou fakturu?
>>>Nejsem plátce DPH.
>>>Děkuji
>>
>>Pokud nejste plátce DPH, dňový doklad nevystavujete
>>(ani nesmíte!).
>>
>>A platby účtujete ke dni jejich přijetí. Vystavte k
>>tomu třeba fakturu se splátkovým kalendářem.
>>
>>Robert Haken
>
>Takže jestli to chápu dobře, tak na faktuře bude datum
>vystavení 1.12. 2005, datum zd. plnění 1.3. 2006,
To jste nepochybně nepochopil - pokud jste plátce, odvádíte DPH k datu prodeje - zde DUZP 01.12.2005
>datum splatnosti 1.3. 2005, a to celé na částku 10.000,-?
Program většinou uvede 1 datum - zde asi 01.03.2006, ale do textu - asi formou poznámky je vhodné rozepsat splátkový kalendář úhrad.
>K 1.12. 2005 bude uhrazená částka 2.500,-?
>Děkuji za odpověď
Pokud nejste plátce DPH, pak datum zd. plnění vůbec neuvádíte. Místo data splatnosti uvedete "Splatnost viz přiložený splátkový kalendář" a datum vystavení 1.12.2005.
K faktuře přiložíte, nebo přímo na ní uvedete malou tabulku nadepsanou splátkový kalendář a rozepíšete celkou čásku na jednotlivé platby a dohodnuté datum jejich úhrady.
Robert Haken
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
9. 11. 2005 9:32
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, jak se v hrubých rysech účtuje prodej na splátky v DE. Chci prodávat např. mobily na splátky bez navýšení. Tzn., že 1.12. prodám telefon v ceně 10.000,- zákazníkovi a budu požadovat 4 x 2.500,-. První splátka 2.500,- bude splatná při převzetí zboží a další každý měsíc.
Mám vystavit daňový doklad na celou částku nebo jen zálohovou fakturu?
Nejsem plátce DPH.
Děkuji