Re: DPH u slevy na zboží od dodavatele z
**
Také musíte projít smlouvu, či objednávku, zda tam máte něco o slevě, např. za určitý objem odebraného zboží, což je platební podmínka a zde se DPH nedopočítá, protože toto není zdanit. plněním.
Nebo se může jednat o dobropis z důvodu nějaké reklamace z Vaší strany - vadné zboží atd. - zde by se muselo samovyměřit na vstupu i výstupu mínusem(i do Souhr.hlášení).
Závěr: takto Vám nemůže nikdo poradit správně, protože nevíme další podrobnosti....
Nejedná se o žádnou množstevní slevu, ani slevu na základě smlouvy, ani o vrácení vadného zboží. Je to sleva na zboží které dorazilo v 6/05 a my tehdy žádali dodavatele o slevu. Ten se nevyjádřil a teď poslal dobropis na slevu vystavený v 7/05. Bylo mi porazeno abych přiznala mínusem v 10/05 kurzem faktury na které nám bylo toto zboží fakturováno. Je to tak možné?
Děkuji moc
Jana
Pokud se ten dobropis tedy podle toho, jak píšete vztahuje přímo k zdanit.plnění (obdrženému zboží), zahrnete do daň.přiznání ke dni, kdy jste jej obdržela, ale pro výpočet DPH(samo, že mínusem na vstupu i výstupu) musíte použít dle §42/5 kurz původního plnění=původní přijaté faktury. pro přepočet do účetnictví použijete kurz ke dni, který máte uveden ve směrnici.
Takže datum na dobropise 07/05 nemá vlastně na nic vliv.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
9. 11. 2005 13:18
Dobrý den
chtěla bych poprosit o radu. Právě mi dorazil dobropis od našeho dodavatele z EU na slevu na zboží vystavený v 7 měsíci. Mám u něj vypočítat dph a zahrnout do přiznání DPH 10/05?
Děkuji
Jana