Re: Prosím Linu a mmm!!!
když dojdou lidi, tak může být i v DIK a současně i v ústřední...počet není stanoven, ale měl by to být nejméně jeden inventurující a jeden nad ním,který odpovídá a podepisuje protokol DIK, v ústřední by měli být statut.zástupci firmy nebo vedoucí pracovníci...
xxxxxxxxx
Souhlas s mmm - zítra se mrknu, jak konkretně to máme v práci - je to také škola, ale detaily inventarizace jsem pustila z hlavy hned, jak jsem DIKům předala invent. seznamy, takže mají co dělat , ....
Hele, Bobino, když jste ze školství tak si neodpustím jednu otázečku ...... jak zvládáte a zda vůbec provádíte finanční kontrolu? ....... blíže specifikuji těmito termíny - správce rozpočtu, příkazce operace, limitovaný příslib, individuální příslib .... atd., .... já osobně, pokud zaslechnu termín "finanční kontrola", kterou jsem navíc nucena i provádět, většinou ve mně klíčí rozhodnutí odejít do předčasného důchodu. Pokud mi k tomuto problému napíšete své stanovisko, určitě mne potěšíte......
Fin.kontrolu jsem zatím já nedělala.. Ale termíny příkazce operace atd. v tom se pomalu,ale jistě rozkoukávám,kdy jsem si nechala udělat 3razítka a zpětně k 1.1. všechny dokumenty těmito "názvy" orazítkovávala. Upřímně - byla jsem z toho napalici :-))) Přijde mi to jak hovadina,ale budiž,když si to nahoře vymysleli!! Jen mám někdy pocit,že špatně zaškrtnu,jestli se jedná o ind. či lim.přislib :-(( Takže prostudování všeho k fin.kontrole mě ještě čeká :-) Jsem ráda,že s tím máte již zkušenosti, myslím že až na fin.kontrolu dojde, budu Vás doooost potřebovat :-)) Mějte se krásně a zatím děkuji za vše
xxxxxxxxxxxxx
Bohužel s finanční kontrolou asi těžko pomůžu, protože mám na ni vyvinutou velice silnou alergii - vytváříme cosi pro úředního šimla, který možná někdy přijde na kontrolu (od zřizovatele? od kraje? od Pána Boha?... čertví), takže pro náš alibismus a naplnění litery zákona nachystáme haldu nesmyslných papírů, nesčetněkrát je podepíšeme , založíme a případně ještě provedeme jejich následnou kontrolu. Vždycky men to naprosto rozhodí a zuřím,... jsme malá školička, kde není co ukrást, takže než se něco koupí, koukáme do rozpočtu jak cvoci, přepočítáváme peníze v kase i na účtech, jen aby to vyšlo.Takže, když to shrnu, pravděpodobně si na fin. kontrolu budeme moci společně ponadávat, případně si vyměnit zkušenosti, co za výtvory chystáme. Mějte se taky fajn a kdyby něco, ozvěte se.
S těma nesmyslnýma podpisama "pro mě" jsem si již zanadávala loni při předávání inventarizace,kdy při odchodu na mě zavolali,ať ještě na každý papír udělám parafu. (při přibližně 150papírech ) Bezmluvení jsem zasedla a vše podepsala. Jaké bylo mé udivení,když jsem poté dostala zápis o inventarizaci na 3papírech a samozřejmě podpisy byly jen papíře základním prvním. Nu což,oni si diktují, já se šibalským úsměvem parafuji :-)))) Takže hodně síly a pevné nervy. Jitka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
9. 11. 2005 13:38
Prosím ještě o jednu věc k ÚIK a DIK :-)) A to,jestli v ÚIK může být někdo jmenovaný,který je i v DIK??! A dále kolik min. či max. musí (může) být členů v inventarizačních komisích. Děkuji