Re: prosím o radu
Pokud jste za poslední 3 roky odpracoval 12 měs.(OSVČ je také odpracováno) tak se znovu můžete obrátit na PÚ a získat podporu a to pod dobu 6 - 12 měsíců (podle kolik je vám let)
Stále můžete být na ÚP a po ukončení podpory můžete požádat o státní soc. podporu. Být na ÚP je výhodné-nemusíte platit zdr. poj. To za vás platí stát a určitá doba vám jde do důchodu jako odpracovaná. Je to doba kdy pobíráte podporu a pak ještě 3 roky, kdy už nic nepobíráte. Navíc je tato doba vyloučená pro výpočet důchodu, takže se vám nesnižuje průměrný výdělek na důchod. Měl jste uvést kolik je vám let a kolik je vás v domácnosti.
Re: prosím o radu
Přesně tak. Jen doplňuji, doba evidence na ÚP se počítá pouze 80%.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
10. 11. 2005 18:26
Do konce září 2004 jsem byl OSVČ, poté jsem byl tři měsíce evidován na úřadě práce. Sehnal jsem práci, ale pouze na 7 měsíců. Dostal jsem výpověď a nastoupil jsem na nemocenskou. (S možným výhledem na invalidní důchod.) Mám nárok po ukončení nemocenské na dávky státní sociální podpory? Nemohu nikde sehnat práci.