Re: prosím p.Aňu o radu
Nepotěším, ale dle §25,odst.1b) jste měli k 15.5.(t.j. u měsíčního plátce za 05/05) odvést DPH a nárokovat DPH později, až máte v ruce DD.
To znamená, že dostanu DD až v listopadu, mrknu na datum vystavení DD a k tomuto datu(měsíci) musím udělat dodatečné DP zpětně=musí se stav napravit na DUZP=t.j. den vystavení daň.dokladu (§25/1a).
1) jelikož jste neodvedli DPH, tak s tím už nic nenaděláte(penále bude)
2) rychle podat dodatečné daň.přiznání dle vystavení DD=povinnost a současně nárok, pokud DD má všechny náležitosti dle §35 (čím dřív, tím méně dní bude pro penalizaci)
:-(((
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 11. 2005 8:35
paní Aňo, mám tento problém: Zboží dodáno z EU v dubnu 2005. Jenom dodák. Faktura došla až nyní v listopadu 2005. Mohu tuto fakturu normálně zařadit do DPH a nebo mám udělat za duben dodatečné přiznání k DPH?
Děkuji za odpověď předem