Re: Daň z příjmů zaměstnance
odešlete platbu, do jednoho měsíce po termínu výplat za prosinec 05 t.j. v únoru budete podávat na fin.úřad tiskopis "vyúčtování zálohy daní ze závislé činnosti..", který si vyzvednete na fú a tam vyplníte právě údaje o sražených daních a odvodech těchto daní ze mzdy a datumech výplat a odvodů..
Jsem jedniným zaměstnancem firmy. Mám na starost účetnictví a administrativu.
Tak co se týká mezd, musíte vést klasické mzdové účetnictví, tzn. docházku, výplatní lístek, měsíční rekapitulaci zpracované mzdy, nebo více rekapitulací s údaji, které budou sloužit jako podklady při kontrole ze strany sociálky, zdravotní pojišťovny a FÚ. Po ukončení roku pak mzdový list.
Nyní jste si vypočítala mzdu, srážku sociálního, zdravotního (a k tomu procenta za zaměstnavatele) a daně. Ptáte se na daň - vypočítanou daň odvedete na účet Vašeho finančního úřadu podle sídla firmy. Předpokládám, že tam je firma zaregistrovaná k placení daní (tzn. i daní ze závislé činnosti). Daň musí být odvedená do 20. dne, tzn. daň ze mzdy za říjen do 20. listopadu. Srážkovou daň zasíláte na účet, začínající 7720-..., zálohovou na 713 - .....
Po skončení roku pak vyplníte ten přehled o zaplacených daních, jak Vám radí předchozí odpovídající.
Ptala jste se sice pouze na daň z příjmů za zaměstnance, ale pro úplnost připomínám, že je nutná též registrace firmy jako plátce pojistného na zdravotní i soc.pojištění. Odvod je v termínu výplaty mezd, zasílání přehledů o platbách je v tomtéž termínu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 11. 2005 11:23
Chtěla bych se zeptat, co je třeba k podnikové evidenci daně z příjmů zaměstnance. Tento měsíc odvádím 1. daň od doby co jsem zaměstnaná (17.10.2005). V ruce mám pouze příkaz k úhradě, chybí mi nějaký formulář, popř. přehled o zaplacení.
Existuje něco takového?
Za odpověď děkuji.
Petra Přichystalová