Re: vzájemný zápočet cizí měna - prosím!
Zápočet se provede ke dni úhrady, nevím, jak provádíte zápočty, ale já je dělám přes deník (a současně se mi spárují i v knize pohledávek + závazků), buď se Vám automaticky zaúčtují kurzové rozdíly, nebo je děláte ručně? to nevím - takže ke dni úhrady, protože nemáte v ruce žádný tiskopis o zápočtu.
Mohl by se tento zápočet udělat přímo přes banku, ale není to správné, protože se tímto naoprávněně navyšují obraty banky.
No a při zápočtu musí být obě strany ve stejné výši, tak Vám zůstane některá faktura neuhrazená a tuto uhradíte normálně přes banku - to je ten doplatek, co Vám skutečně pošlou.
Tento také zaúčtujete kurzem ke dni úhrady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 11. 2005 12:57
Prosím o radu. Fakturujeme rakouské firmě služby a ona nám také nějaké. Neproplácí je, ale cca jednou za měsíc vezme třeba 10 faktur a udělá vzájemný zápočet a rozdíl nám pošlou na účet. Jak je to prosím s kurzovými rozdíly? Když mám jednu fakt. vydanou a hned na ni platbu tak je mi to jasné, že vždy k datumu vystavení faktury a bankovního výpisu vezmu kurz a rozdíl zaúčtuji. Ale jak je to pokud je více faktur, jeden zápočet a pak platba (doplatek).
Předem moc děkuji