Re: moc prosím o radu
Relevantní jsou informace o zaměstnání a o pojistném z OSVČ- máte nárok na 12 měsíců podpory spočtené z čistého průměrného měsíčního výdělku z posledního zaměstnání.
Pokud jsem dobře pochopil, splňujete v posledních 3 letech dobu zaměstnání 12 měsíců - započítává se i doba jiné výdělečné činnosti zakládající povinnost odvádět sociální pojištění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 11. 2005 13:58
Předem velice děkuji za rychlou předchozí odpověď.
a mám ještě jeden dotaz. Z čeho se mi bude vypočítávat podpora v nezaměstnanosti. Když jsem byl v roce 2000- říjen 2004 OSVČ, poté jsem byl veden na ÚP dva měsíce a poté 8 měsíců jsem měl zaměstnání. Po výpovědi jsem až doposud na nemocenské. (jako OSVČ jsem odváděl jen minimální pojištní) bude mi 55 let a žiji ve společné domácnosti s manželkou, která je zaměstnaná a je v částečném invalidním důchodu.
děkuji za odpověď.