Re: Nárok na proplacení nevyčerpané dovo
Odpovědi se dopátráte v Zákoníku práce § 100 a násl. a vyhl. 108/94 § 11
Dozvíte se, že dovolená z roku 2004 se Vám převedla do roku 2005. Pokud jste ji nevybrala (to už nestihnete), dovolená propadá. Máte-li ale v zůstatku zahrnutu dovolenou nad zákonné 4 týdny, musí zaměstnavatel tuto část dovolené proplatit. Ale pokud byste písemně požádala o převod této části dovolené do příštího roku, mohla byste si ji po skončení MD vyčerpat spolu s dovolenou za rok 2005 (pokrácenou za nemoc) a celou dovolenou za rok 2006
Re: Nárok na proplacení nevyčerpané dovo
Pokud dobře počítám, zameškala jste za dobu nemoci od 19.4.05 do 3.11.05 celkem 143 prac.dnů a dovolená za rok 2005 se Vám bude krátit o 2/12 (1/12 za 100 zameškaných dní a další 1/12 za každých dalších 22 dní).
Nečekejte na konec rodičovské dovolené za 4 roky, to by Vám dovolená propadla. Zažádejte o čerpání dovolené za rok 2005 a 2006 "tak, aby bezprostředně navazovala na mateřskou dovolenou", zaměstnavatel Vám musí vyhovět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 11. 2005 14:01
19/4/05 jsem nastoupila na nemocenskou dovolenou z důvodu rizikového těhotenství a od 4/11/05 jsem na mateřské dovolené. V roce 2005 jsem dovolenou nečerpala vůbec. Zajímalo by mne, zda mám nárok a kdy na proplacení nevyčerpané dovolené nebo nárok nemám a musím ji čerpat po ukončení rodičovské dovolené, tj. za 4 roky. Prosím odkaz na zákon a §, kde tuto informaci získám. Děkuji za radu.