Re: Odchod do důchodu
U malé organizace žádost o důchod vypisuje vždycky sociálka. Žadatel o důchod by si měl připravit doklady o tom, kde všude byl za svůj život zaměstnaný. Ony to ani nemusí být doklady, spíše aby si připravil seznam toho, kdy dokončil školu (případně od kdy do kdy na vojně) a pak od kdy do kdy ve kterém zaměstnání. Toto se totiž vypisuje do té žádosti. Pokud už jí došel výpis z Prahy na základě předstihu, tak ať si zkontroluje, jestli jí tam něco nechybí. Předstih se ale posílá 2 roky až 1 rok před důchodem. Žena si také připraví údaje o vychovaných dětech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 11. 2005 16:43
Mám v práci částečně invalidního zaměstnance a v březnu 2006 odejde do starobního důchodu. Jsme malá organizace. Co si má dotyčná vše oběhat a já v práci ji zajistit až bude končit. Pouze jsem dotyčné odevzdala na OSSZ předstihové řízení. Jedná se mi až bude odcházet do star.duchodu co je k tomu vše potřebné vyplnit. Děkuji Vám mnohokrát.