Re: ještě prosím p.Aňu
To je jako další případ - nesouvisí s tím prvním dotazem, chápu dobře???
Odrazit se budete muset o data vystavení daň.dokladu - to každopádně:-)))
Že Vám fakturu někdo předal až za 2 měsíce, je bohužel smůla, protože mezi členskými státy existuje kontrolní hlášení a když Němci nahlásí, že Vám v 08/2005 dodali zboží, tak v 08/2005 musí projít také daň.přiznáním v Česku, to si už FU ohlídá:-(((
Proto se musí daň.přihlášení napravit na stav dle faktury v případě, že přiznáte DPH na základě přijetí zboží, i když fakturu ještě nemáte.
Podle §25, odst.1a) musíte samovyměřit ke dni vystavení DD, t.j. máte fakturu, ale nemáte zboží = to nevadí, stačí faktura
Podle §25,odst.1b) máte zboží, nemáte fakturu = to vadí, musíte k 15.dni v měsící, který následuje po měsíci, v němž bylo zboží pořízeno odvést DPH na výstupu, ale ne na vstupu-nemáte DD(nemůžete prostě čekat až na fakturu)
Závěr:
Musíte udělat dod.daň.přiznání DPH + - za období 08/2005.
FU nárok nezajímá - ten uplatnit ani nemusíte, ale zajímá ho daň.povinnost a ta Vám vznikla za 08/2005.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 11. 2005 20:09
paní Aňo, ještě jsem zjistila, že faktura byla vystavená v srpnu 2005 v DE, ale protože byly reklamace, zboží i faktura s srpnovým datumem přišla až teď v říjnu 2005. Byla mi také až v říjnu předána. Musím také udělat za srpen dodatečné přiznání? Nemám se ale od čeho odrazit.
Děkuji