Re: prosím o radu posečkání daně
****Dle ust. § 73 odst. 9 zákona č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků v platném znění (ZSDP)může být výkon rozhodnutí odložen, žádáli daňový dlužník o splátky, posečkání nebo o prominutí daňového nedoplatku a i bez žádosti šetří-li se skutečnosti rozhodné pro částečné nebo úplné zrušení výkonu rozhodnutí. Dostala-li jste výzvu dle ust. § 73 odst. 1 ZSDP odklad Vám nemohl být povolen, neboť výkon rozhodnutí (exekuce na účet, mzdu, movité a nemovité věci) nebyl nařízen. Požádejte o splátkování (nevím jak je to s kolkem, ale určitě se neplatí, je-li žádáno o splátkování částky do 3.000,- Kč - informujte se u správce daně - nejlépe vedoucího oddělení nebo vedoucího referátu). Nezapomeňte však stále platit alespoň malé částky, snaha daňového subjektu je pro FÚ jeden z důvodů Vám vyhovět. Pokud Vám splátkování povolí, pak Vám nepoběží penále, ale diskont, který je mnohem menší než penále. Hlavně nežádejte o splátkování penále, neboť penále z penále neběží a pokud byste o splátkování penále zažádala a správce daně Vám vyhověl, pak by Vám napožítal diskont a to myslím vážně, to se děje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
15. 11. 2005 9:36
Jsem ve skluzu s placením DPH, zasílám téměř denně menší částky, od FU jsem dostala výzvu k zaplacení v náhradní lhůtě
do 8 dnů . Požádala jsem o odklad, ten mi však zamítli,
prosím o radu. Již jsem část zaplatila, mohu např.požádat
o odklad znovu na menší částkz, nebo pro změnu o splátkový
kalendář, nebo zavolat správci daně?
Děkuji