Re: DPH při přefakturaci do Polska
Protože je místo plnění dle §10/4a) tam, kde je seminář -služba poskytnuta - t.j. v ČR , budete přefakturovávat vč. čs. DPH, jako české plnění.
Re: DPH při přefakturaci do Polska
**
Dostanete fa od čs. dodavatele - máte nárok na odpočet a budete přefakturovávat dále, musíte vyčíslit DPH na výstupu.
Je ještě varianta podle §14/5e), že byste si na vstupu nenárokovali, takže CELOU částku byste fakturovali do EU a zde byste již nemuseli na výstupu vyčíslit DPH (podmínka přefakturace ve stejné nebo menší částce)
ALE:
co je pro EU lepší:
1)koupím za 119, 19 si odečtu, základ 100 = fakturace dále do EU 100+19=119, EU může, pokud to český zákon umožňuje, požádat o vrácení DPH
2) koupím za 119-nebudu na vstupu nárokovat, musím tedy fakturovat za 119 (bez vyčíslení DPH), a zde již EU nemá možnost požádat o DPH (žádné na faktuře nemá)...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
15. 11. 2005 13:34
prosím o radu, mám přefakturovat náklady spojené s akcí, která se konala na území ČR. Na vstupu jsem si uplatnila DPH. Jak to bude s přefakturováním. S DPH nebo bez? Děkuji