Re: Přivýdělek v době mateřské dovolené
Mateřská bude vyplácena od posledního zaměstnavatele , tudíž v průměru, který jste tam měla . Přivýdělek může být formou
nepojištěné činnosti např. dohoda o provedení práce, 100 hod. u jedné organizace ročně , má být na nějakou jednorázovou práci . Jinak na rodičovském příspěvku po vyčerpání mateřské dovolené si můžete vydělávat jakkoliv , zajistit péči o dítě dle stávajících předpisů.
Dohoda o pracovní činnosti v době mateřské ne, je to činnost pojištěná .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
16. 11. 2005 8:06
Dobrý den,
V současnosti jsem zaměstnána na dobu určitou, pracovní poměr mi končí k 30.11. 2005. K 1.12.2005 mi vzniká nárok na mateřskou dovolenou na kterou v tomto termínu nastoupím. Peněžitá Pomoc v Mateřství mi tedy bude vyplácena v ochrané lhůtě posledního zaměstnavatele.
1. V případě, že jsem byla v tomto roce zaměstnána u více jak jednoho zaměstnavatele, zajímalo by mě zda se Peněžitá Pomoc v Mateřství vypočítává pouze z posledního zaměstnání či zda je brán v úvahu i předchozí pracovní poměr.
2. Ráda bych si v době Mateřské Dovolené přivydělávala. Je možné začít s přivýdělkem ihned v době nástupu na Mateřskou Dovolenou, tedy 1.12. 2005? Popřípadě odkdy je možné si v rámci Mateřské Dovolené přivydělávat? V jakém rozsahu je možné si přivydělávat a jakou formou? (dohoda o provedení pracovní činnosti, ...?)
Děkuji