Re: zapůjčení vozidla
Nějakou smlouvu mám, FÚ ji už kontrolovala, prošlo to - jestli pošlete svůj e-mail, zašlu. Jinak - nájemné bude příjmem Vašeho klienta (§7), odpisy krátit nebudete a v knize jízd jsem vždycky poznamenala: od - do, km, zapůjčeno tomu a tomu.Silniční daň platí Váš klient, který má auto v OM.
Mějte se.
Re: zapůjčení vozidla
Paní Lino,dostal jsem se ke smlouvě oklikou -ale mám dotaz.Mohu stanovit částku za pronájem třeba 10.000 Kč měsíčně -včetně všeho ? (Mám to komplikované v tom, že chvíli jezdí pro FO a chvíli pro SRO,ale v majetku jsou FO) Takže pro FO to bude příjem,ale uhradí vše včetně PHM a sro si to dá do nákladů jen jako položku nákladovou (za pronájem )
Jak to potom bude s DPH v DE (jsme měsíční ) ? Nebude namítat FU,že nemáme oprávnění na autodopravu ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
16. 11. 2005 14:22
Prosím o radu:
Klient FO, PÚ má v majetku osobní automobil. Platí silniční daň. Jeho manželka založila občanské sdružení a zároveň je jeho zaměstnancem, a toto auto by si nyní občas potřebovala půjčit pro své služební cesty. Jedná se o několik dní v měsíci. Pohonné hmoty si bude kupovat sama, tzn. že doklad o nákupu PHM nepůjde do účetnictví klienta. Chtěla bych se zeptat, zda někdo nemá vzor smlouvy o zapůjčení vozidla? a potom jak je to se silniční daní? Stále ji bude platit jen můj klient.
V knize jízd budou tyto cesty jako soukromé a já budu krátit náklady, asi jen odpisy, když PHM mi do nákladů vůbec nepůjdou.
Můžu poprosit nějakou dobrou duši o pomoc. Děkuji