Neveřejný rejstřík - zpoplatněno

• (neregistrovaný)

8. 1. 2018 14:37

Díky všem za předběžné informace o zápisu do neveřejného rejstříku.
    Dočetla jsem se, že bude zpoplatněno. To budou zase notáři vytvářet nějaké nové dokumenty a zadávat do rejstříku?
    Zatím bez ohledu na s.r.o. bych prosím potřebovala vědět zápis ohledně zapsaných spolků (jestli i v těchto organizacích budou nutné opět legislativní změny jako s NOZ a jak to bude případně finančně náročné).
    Děkuji za případnou informaci, pokud již někdo něco ví

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 1. 2018 16:40

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: AML neveřejný rejstřík - zpoplatnění
      Zpoplatněn bude zápis do neveřejného rejstříku u PO zapsaných do obchodního rejstříku. V roce 2018 je zápis od poplatku osvobozen.

Neziskovky jsou od poplatku za zápis do neveřejného rejstříku trvale osvobozeny.

Zpoplatněno má být nahlížení do neveřejného rejstříku pro auditory, daňové poradce a účetní. Ale vyhlášku o těchto poplatcích jsem zatím ve Sb.z. nenašel.

O nějakých legislativních změnách u spolků jinak nevím. Jen bude obtížné vysvětlit členům spolku, že "skutečným majitelem" spolku jsou členové statutárního orgánu.

Já jsem tuto informaci vypustil na webu o SVJ a byl jsem kamenován, že přece členové výboru nemohou být "skutečným majitelem" SVJ. :-))

Na zápis u spolků je čas podle ministerstva spravedlnosti do 1.1.2021. Podle zákona do 1.1.2020, ale asi se jedná o chybu zákona, kterou novelizovala nikým nepodepsaná, nedatovaná informace bez č.j. na stránkách MS.

Já bych doporučoval nikam nespěchat.

Hezký den!

• 8. 1. 2018 17:27

jko (neregistrovaný)

Re: neveřejný rejstřík - zpoplatněno
      Pavle děkuji za Vaši vyčerpávající odpověď.
      Tu legislativu jsem špatně zmínila, myslela jsem tehdy zápis u soudu
      při změně v r. 2014 - na zapsané spolky. Tak jestli do tohoto rejstříku to bude muset mít zase nějaký notářský zápis, nebo jen opět zapsání přes nějaký formulář (třeba ten inteligentní :-)
      Tím myslím, že by to zase byl pro právníky kšeft, co jsme museli dělat kvůli jednomu znění u všech s.r.o. a možná budeme muset.
      (spolek se mi podařilo dotáhnout do konce mně samotné, samozřejmě s různou konzultací).
      Mockrát děkuji a hlavně veliké díky za všechny Vaše rychlé a aktuální informace!!!!!!! Přeji pěkný večer.

• 8. 1. 2018 17:35

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Návrh na zápis podle mého názoru půjde podat i bez notáře viz:

https://issm.justice.cz/

Hezký den!

• 8. 1. 2018 18:22

jko (neregistrovaný)

Děkuji Vám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).