Re: Výdaje stanovené % z příjmů
*** Přestože budete uplatňovat výdaje paušálem, pro účely DPH se musíte řídit zákonem o DPH a jeho evidenci se nevyhnete ***
Re: Výdaje stanovené % z příjmů
Pro účely DPH musíte vést evidenci dle § 100 zákona o DPH. Pro účely daně z příjmů se můžete rozhodnout, zda je pro vás výhodnější uplatňování výdajů % nebo v prokázané výši. Pro daňovou povinnost k DPH sledujete příjmy bez ohledu na způsob uplatňování výdajů pro účely daně z příjmů. Zrušit registraci k DPH můžete, pokud splníte podmínky uvedené v § 106.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 11. 2005 17:49
Mám příjmy ze živnosti , jsem plátce DPH. Mohu uplatnit výdaje % z příjmů? Děkuji