Re: reklama na nefiremním vozidle.
Domnívám se, že ano. Jen pozor na přiměřenost částky za pronájem - aby nevzniklo podezření, že jste s majitelem auta domluvení na "rozředění" daňového základu. Doporučuji také to logo zdokumentovat (fotky), je to lepší kvůli prokazování při případné kontrole, která může přijít třeba za 3 roky a to auto už třeba může dávno patřit někomu jinému.
*** Souhlasím s výše uvedeným, jen pokud vedete účetnictví, pak v závislosti na délce trvání smlouvy budete muset asi časově rozlišit. Co se týká příjmu na straně toho, kdo plochu poskytl, pak se domnívám - a to bych prosila k diskuzi - že nepůjde o příjem z pronájmu §9 ale příjem §10. Byl by to dost rozdíl z hlediska možných uplatněných nákladů a výše osvobození příjmu. Proto prosím ještě o názory ostatních :-)) ***
Z dotazu jsem vyrozuměla, že půjde o logo, které na tom autě bude nejspíš dlouhodobě - pak bych to u příjemce peněz viděla na §9. Pokud by ale šlo o nějakou dočasnou reklamu (např. během sportovního utkání nějaký stojan na střeše vozu nebo tak něco), tak bych použila spíš §10. Vycházím ze znění zákona o dani z příjmů, kde se říká v §10/1/a: " příjmy z příležitostných činností nebo z příležitostného pronájmu movitých věcí" . Zdůrazňuju to slovo příležitostné - podle toho usuzuju viz výše.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 11. 2005 8:31
zajímalo by mne,zda můžeme uzavřít smlouvu na pronájem reklamy-našeho loga firmy na cizím osobním autě s osobou-nepodnikatelem. Je to pro nás nákladová položka? a z hlediska majitele auta by šlo asi o příjem za pronájem? je to tak?všimla jsem si ,že je to dost rozšířená forma reklamy.Dagmar