Re: Soc. a zdrav. pojištění
Nemáte-li dosud živnost. list, musíte si o něj požádat na živn.úřadu a zaregistrovat se (Fú,OSSZ,VZP). U pojišťoven je důležité doložit, že budete OSVČ vedlejší (potvrzení ze zaměstnáníú. V prvním roce nebudete muset platit zálohy, až podíním přehledů (zdr.pojišťovna do 8.4., OSSZ do 30.4. - nebudete-li mít daň.poradce). Jinak doplatek pojistného spočítáte na přehledech, u důchod.pojištění nebudou-li píříjmy po odpočtu výdajů vyšší než cca 44000 (v r.2005-přesná čstka je uvedena na přehledu o příjmech a výdajích), nebudete ze zákona účastna pojistného na důchod.pojištění.
Jakou budete mít prac.smlouvu - co bude náplň práce - jde o to, aby práce na živn.list se netýkala té samé prac.náplně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 11. 2005 18:52
Zvažuji práci v sázkové kanceláři. Každý měsíc dostanu plat a zbytek peněz mi přijde na fakturu na můj ŽL. To si budu muset asi platit pojištění. Nevíte, jaké je minimum, když to budu mít jako vedlejší prac. poměr? Budu k tomu moci stále brát rodič. dovolenou, když jsou synovi 2roky a nepůjde do školky? Děkuji.