Re: Přeúčtování daňového bonusu
>>Dobrý den, už si nevím rady jak zaúčtovat a jak
>>vyřešit níže popsaný případ. Předem všem děkuji za
>>pomoc.
>>
>>Společnost s.r.o. má 2 zaměstnance s minimální mzdou.
>>Zaměstnanci jsem v rámci mzdy vyplatila daňový bonus
>>a
>>zaúčtovala částku 3851 Kč na účet 342/331. Podala
>>jsem
>>na FÚ žádost o vrácení vyplaceného daňového bonusu v
>>dané výši. Z FÚ mi přišlo vyrozumění, že tento
>>přeplatek na dani z příjmu fyzických osob převádí na
>>nedoplatek daně z přidané hodnoty a to v plné výši.
>>Jak bych
>>měla toto zaúčtovat? Na účtu 342 mi stále visí
>>„daňový
>>bonus“, ale nevím si rady, jak účet vyrovnat, přes
>>jaký
>>účet. Ještě jednou děkuji za radu.
>
>Interní doklad 343/342
>
>Děkuji, horší je, že si nejsem vědoma, že by nedoplatek na DPH vznikl (dle vyjádření FU vznikl nedoplatek na silniční dani, pak byla zaplacena, tak došlo k přelévání přeplatků a nedoplatků, až následně přišlo vyrozumění od FU, pouze jedno). Výše zůstatku DPH se shoduje s výší v Přiznání k DPH. Přeplatek na DPH bych raději u FÚ nechala (po dohodě s jednatelkou). Je spíše možné daňový bonus přeúčtovat např. na výnosový účet?
Re: Přeúčtování daňového bonusu
Důvod takovéhoto účtování?
Je to výnos společnosti?
Provedla jste k 31.12.2017 dokladovou inventuru závazku a pohledávek daní a odsouhlasila si ji podle údajů z daňové informační schránky společnosti?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
3. 2. 2018 16:06
Dobrý den, už si nevím rady jak zaúčtovat a jak vyřešit níže popsaný případ. Předem všem děkuji za pomoc.
Společnost s.r.o. má 2 zaměstnance s minimální mzdou. Zaměstnanci jsem v rámci mzdy vyplatila daňový bonus a zaúčtovala částku 3851 Kč na účet 342/331. Podala jsem na FÚ žádost o vrácení vyplaceného daňového bonusu v dané výši. Z FÚ mi přišlo vyrozumění, že tento přeplatek na dani z příjmu fyzických osob převádí na nedoplatek daně z přidané hodnoty a to v plné výši. Jak bych měla toto zaúčtovat? Na účtu 342 mi stále vysí „daňový bonus“, ale nevím si rady, jak účet vyrovnat, přes jaký účet. Ještě jednou děkuji za radu.