Re: Splatnost mzdy ve výpl. termínu
Domnívala jsem se, že v den výplatního termínu ji mám mít na účtě, tak to jsem se spletla. Banka má na převod 3 dny, ale pracovní, takže když do toho přijde víkend a svátek , je to 5 nebo i 6 dnů? Dneska je 21 a výplatu za říjen ještě na účtě nemám. A kde si kdyžtak mohu stěžovat, když je zaměstnavatel /bývalý/ arogantní? Na Úřadu práce?
Děkuji za odpověď.
Re: Splatnost mzdy ve výpl. termínu
Tak nejprve se zeptejte zaměstnavatele, zda už mzdu poslal a který den. Pokud ji odeslal v den výplat, tak si můžete stěžovat jedině u banky, proč jim to tak dlouho trvá. Pokud ji odeslal později, tak už nemá cenu ci někde stěžovat a buďte ráda, že Vám ji poslal. Pokud ji ještě neposlal, tak musíte vyžadovat, aby ji poslal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 11. 2005 7:53
Pokud je v pracovní smlouvě uveden výplatní termín 15. má být tento den mzda na účtě zaměstnance nebo stačí když je tento den odepsána z účtu zaměstnavatele?
Děkuji za odpověď.