Re: Zádržné
Neberte moji odpověď špatně.
Zádržné bývá sjednáno po dobu záruky. Byly nějaké vady po dobu záruky, že nechtějí doplatit celé? Pak se to dá řešit.
Nebo jen "natahovali" dobu, kdy mají vyplatit peníze a teď Vás "zkouší"?
Vy nechcete těch 50 tis?
Jak budete vystavovat dobropis na dílo předané předpokládám "v pořáku a bez vad" v 2013?
Samozřejmě že bychom je chtěli, a chtěli bychom celých 100 tis. Kč. Ale popravdě, jsem tu měsíc a začínají na mě padat "špeky" z minulosti u kterých nevím žádné informace. Šéf, který o tom ví nejvíce, tu bude až v pondělí, takže jsem se už chtěla připravit na nějakou variantu. A jinak ne, zádržné mělo být vyplaceno do 3 měsíců po předání díla. Děkuji.
Určující je smlouva. Často existuje ve smlouvách vyplácení zádržného po částech.
1. část se vyplácí po předání a převzetí díla bez vad a nedodělků.
Další část např. až po záruce, a také bývá ve smlouvách ustanovení, o tom, že si musíte písemně požádat, atd.
Základem je znalost smlouvy a jejích dodatků a protokol o předání a převzetí díla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
22. 2. 2018 12:17
Dobrý den, prosím o radu jak se zádržným. V roce 2013 vystavena faktura, kde je přímo v textu napsané zádržné s tím, kdy bude zaplaceno. Nicméně nezaplatili vše, zůstala tam částka ve výši 100 tis. Kč a teď přišli s nápadem, že nám zaplatí 50 tis. Kč a na zbytek my vystavíme dobropis. Jak byste řešili? Děkuji a přeji hezký den.