Hlavní navigace

Stravování zaměstnanců v závodní jídelně

  • (neregistrovaný)

    26. 2. 2018 8:55

    Dobrý den,

    prosím o radu. Ve firmě je závodní stravování s tím, že firma sama uvaří obědy. Jak účtovat nákup potravin, příspěvek zaměstnavatele a odvod DPH?

    Nákup surovin - 501/321, 343/321
    Výdej jídla zamcům 311/601 311/343
    Příspěvek zamcům 55% 335/501
    ve výplatě 331/335

    Děkuji za Vaše názory.

    Nellinka

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 2. 2018 9:28

      allli

      Re: Stravování zaměstnanců v závodní jíd
      nákup potravin 501+343/321
      prodej obědů zaměstn. 335/602+343
      úhrada v hotovosti nebo srážkou ze mzdy
      neposkytujete žádný příspěvek 55%, ale sledujete, zda úhrada od zaměstnanců (bez DPH) pokryje částku na potraviny - viz §24/2/j/bod 4. ZDP

    • 26. 2. 2018 9:40

      Nellinka (neregistrovaný)

      Re: Stravování zaměstnanců v závodní jíd
      Dobrý den,

      znamená to tedy, že v případě, že úhrady od zamců jsou větší než PC za potraviny, tak se jedná o daňově účinný náklad ve 100%? Když jsou úhrady nižší, tak daňově neúčinný náklad je to, co je na úhradu od zamců?

      V §, který úvádíte to není zcela zřejmé. Mohu poprosit ještě o nějaký pokyn nebo něco podobné, kde je to lépe zřejmé?

      Velmi Vám děkuji.

      Nellinka

    • 26. 2. 2018 9:45

      allli

      Re: Stravování zaměstnanců v závodní jíd
      daňový nákladem je provoz vlastního stravovacího zařízení, kromě hodnoty potravin
      z toho to není zřejmé?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).