Re: Penzijní připojištění_prosím paní Ja
Paragraf 15 jsme nastudovali. Na stránkách KB jsme našli tuto větu:
POZOR: V letošním roce se DP liší od předchozích let. Najdete v něm poprvé pouze částku, o kterou si můžete snížit základ pro výpočet daně z příjmu (maximálně 24 000 Kč).
Kolik Kč si zaměstnanec měsíčně posílá na penzijní připojištění?
Paní Jasná, ve smlouvě je napsáno 1.000,--. na potvrzení je napsáno, že zaplatil příspěvky určené k odpočtu 24000,--. Volal jsem na FÚ a tam mi potvrdili, že zaměstnanci uplatníme max. částku 24000,--. Takže zaměstnanec zaplatil za celý rok 36000,--. Prý se teď příspěvky sledují měsíčně. Částka příspěvku, která měsíčně přesáhne 1000,-- jde do potvrzení.
Ano, je to přesně tak, jak jste napsala, proto jsem se ptala, kolik platí měsíčně. Akorát každý to uvádí jinak, někdo dá na potvrzení celou částku, která se dá uplatnit a někdo napíše kolik bylo v kterém měsíci zaplaceno a účetní si musí uplatňovanou částku spočítat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
27. 2. 2018 8:12
Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnanci přišlo potvrzení o platbách příspěvků účastníka na penzijní připojištění. Když kontroluji potvrzení z předchozích let, vypadla tam část, že výše uvedená částka je celkovým součtem příspěvků, které účastník zaplatil na zdaňovací období bez snížení o 12000 Kč......
Znamená to tedy, že pokud mám na potvrzení 24000,-- již nebudu nic odečítat?
Děkuji.