Dobrý den, prosím o Vaše zkušenosti, zaměstnanec nosí již 3.rokem potvrzení o zaplacených úrocích z hypotéky, nyní se přišel zeptat, když má úroky cca 23.000,-Kč, proč se mu vrací na dani pouze 4.300,-Kč, mám to dobře, znovu jsem kontroloval. Bylo by možné, kdyby si uplatňovala manželka, která má daleko nižší příjem, že by měla vratku vyšší? Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji,
Re: Úroky z úvěru
Úroky snižují základ daně, nesnižují daň. Pokud má manželka daleko nižší příjmy, možná by ani nic zpátky nedostala. Nemůže být vyšší vratka, pořád to bude 15% z částky úroků (zhruba).
Re: Úroky z úvěru
Vysvětlete mu, že celých 23tis se mu nikdy nevrátí. O tuto částku se jen snižuje základ daně, takže se mu vrátí max. 15% ze zaplacených úroků.
27. 2. 2018 13:41
Dobrý den, prosím o Vaše zkušenosti, zaměstnanec nosí již 3.rokem potvrzení o zaplacených úrocích z hypotéky, nyní se přišel zeptat, když má úroky cca 23.000,-Kč, proč se mu vrací na dani pouze 4.300,-Kč, mám to dobře, znovu jsem kontroloval. Bylo by možné, kdyby si uplatňovala manželka, která má daleko nižší příjem, že by měla vratku vyšší? Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji,