Re: Nástup do nové práce bez vypovedi
Zákoník práce na tyto situace myslí. Zaměstnavatel po vás může požadovat úhradu vzniklých nákladů, nemá za vás okamžitě náhradu, opožděně bude provedena zakázka, vzniklé penále vám může dát k úhradě. Těch možností, které mohou vzniknou je daleko více.
Re: Nástup do nové práce bez vypovedi
Dále vám nevydá potvrzení o zaměstnání, protože vás pořád povede v pracovním poměru, pak vám zašle okamžité zrušení pracovního poměru, může požadovat nahradit ztráty a pokud v novém zaměstnání třeba skončíte ve zkušební době, nebudete mít nárok na podporu na Úřadě práce. Kromě toho zaměstnavatel bude vědět, že kdykoliv se takto můžete zachovat i k němu a podle toho vás může hodnotit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
28. 2. 2018 13:17
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat. Pokud jsem zaměstnaná a mám nyní smlouvu na dobu neurčitou a najdu si jiné zaměstnání, kde budou požadovat nástup ihned. Můj nynější zaměstnavatel mi nepodepíše ukončení pracovního poměru dohodou a já nastoupim do nového zaměstnání. Co to pro mě může znamenat? Jaké následky to může mít do budoucna? Může mi zaměstnavatel udělit nějakou pokutu? Co vše mi může hrozit? Děkuji za odpověď. S pozdravem Javurkova