Re: Mám prý špatné faktury!
Jsem ve stejné situaci. Na některých fakturách se vyjímečně potvrzení o převzetí hotovosti objeví, ale většinou ne. Zatím nevím jak to řešit a kontrolu jsem zatím neměl. Tak nevím co s tím. Donutit personál aby dohlédl na potvrzování je celkem nemožné. Je fakt, že na fakturách je uvedeno, že se jedná o platbu v hotovosti a také je pravda, že by dodavatel zboží na provozovně bez zaplacení nenechal.
Na fakturu, kde je uvedeno "placeno v hotovosti" si vždy nechám dát uvést jméno a podpis toho, kdo hotovost přebírá.
věřte mi ze zkušenosti,že je dobré donutit zaměstnance k tomu,aby bylo potvrzeno,že někdo (čitelný podpis event.hůlkovým písmem) převzal....chodím teď k vyšetřovatelům - obch.zástupce firmy převzal,"prý odevzdal" pokladní, není v pokladně ani hotovost,ani zaúčtování....takže doporučuji podpisy! naše protistrana měla na svých dokladech podpis přejímajícího - pro nás naštěstí,aspoň jsme věděli,kdo vůbec peníze převzal...
Nám se stal stejný případ. Od dodavatele máme fa kde je napsáno uhrazeno hotově, předali jsme mu peníze a on teď tvrdí, že peníze nepřevzal. My od něj nemáme nic podepsaného a zřejmě máme smůlu. Proto : NECHTE SI VYSTAVOVAT OD NĚJ PŘÍJMOVÉ DOKLADY!!!
Věřte, že např. Coca- Coca Vám předá dodací list - daňový doklad a mělo by to být považováno za daňový doklad. Nikde není psáno, že daňový doklad musí být faktura. Daňový doklad musí mít určité náležitosti a je jedno jak se jmenuje. Tady se víceméně jedná o to potvrzení převzetí hotovosti a to je problém. Pokud nejsem u převzetí zboží sám, jsem odkázán na spolehlivost svých zaměstnanců. Ti si však většinu dokladů nenechají potvrdit. faktem je , že opravdu dostanu zboží pouze v případě že zaplatím v hotovosti. Jedná se však o to zda tyto doklady nejsou napadnutelné z hlediska kontroly FÚ. Chtít na řidiči event závozníkovi aby mi vystavil ještě přijmový doklad se mi zdá nemožné.
Teď mluvím přímo třeba o rozvozu piva a limonád. Uvítám další názory. Hezký den
Ze strany finančáku to napadnutelné není. Jde jen o to, že nikde nemáte potvrzeno, že jste předal někomu peníze. Samozřejmě u velkých firem riziko není, že by po Vás chtěli peníze dodatečně. Chápu, že zaměstnance nedonutíte k tomu, aby si nechali dát na dodací list razítko o převzetí peněz.
Jo,jo, můžu jim to říkat 100x a stejně nic. Už jsem dokonce pohrozila i tím, že jestli najdu dodák, kde si nenechají napsat, že hotovost byla převzána, tak na své vlastní náklady mi toto zabezpečí. Třeba sednou na autobus a zajedou na příslušnou firmu. Bohužel nepomáhá ani toto...někdy mi připadá, jestli mají vůbec vychozenou základku. Nervuju se denně....
>>>>>>>>>platím
>>>>>>>>>vždy hotově z ruky ihned při převzetí zboží a dostanu
>>>>>>>>>dodací list, sloužící jako faktura. Měla bych prý po
>>>>>>>>>závoznících požadovat,aby mi tam dopsali "hotovost
>>>>>>>>>......převzal.........dne..........podpis". Musí to
>>>>>>>>>být?
>>>>>>>>>Personál na to ale zapomíná.
>>>>>>>>Jsem ve stejné situaci. Na některých fakturách se
>>>>>>>>vyjímečně potvrzení o převzetí hotovosti objeví, ale
>>>>>>>>většinou ne. Zatím nevím jak to řešit a kontrolu jsem
>>>>>>>>zatím
>>>>>>>> neměl. Tak nevím co s tím. Donutit personál aby
>>>>>>>>dohlédl na potvrzování je celkem nemožné. Je fakt, že
>>>>>>>>na
>>>>>>>>fakturách je uvedeno, že se jedná o platbu v
>>>>>>>>hotovosti
>>>>>>>>a
>>>>>>>>také je pravda, že by dodavatel zboží na provozovně
>>>>>>>>bez zaplacení nenechal.
>>>>>>>
>>>>>>>Taky se Vám může stát, že platbu dovozce
>>>>>>>zapře.
>>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>Nám se stal stejný případ. Od dodavatele máme fa kde
>>>>>je napsáno uhrazeno hotově, předali jsme mu peníze a
>>>>>on
>>>>>teď tvrdí, že peníze nepřevzal. My od něj nemáme nic
>>>>>podepsaného a zřejmě máme smůlu. Proto : NECHTE SI
>>>>>VYSTAVOVAT OD NĚJ PŘÍJMOVÉ DOKLADY!!!
>>>>
>>>
>>>Ze strany finančáku to napadnutelné není. Jde jen o
>>>to, že nikde nemáte potvrzeno, že jste předal někomu
>>>peníze. Samozřejmě u velkých firem riziko není, že by
>>>po
>>>Vás chtěli peníze dodatečně. Chápu, že zaměstnance
>>>nedonutíte k tomu, aby si nechali dát na dodací list
>>>razítko o převzetí peněz.
>>
>>Jo,jo, můžu jim to říkat 100x a stejně nic. Už jsem
>>dokonce pohrozila i tím, že jestli najdu dodák, kde
>>si
>>nenechají napsat, že hotovost byla převzána, tak na
>>své
>>vlastní náklady mi toto zabezpečí. Třeba sednou na
>>autobus a zajedou na příslušnou firmu. Bohužel
>>nepomáhá
>>ani toto...někdy mi připadá, jestli mají vůbec
>>vychozenou základku. Nervuju se denně....
>
>věřím,je to všude stejné... vždyť o jejich peníze nejde
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
23. 11. 2005 8:55
Řekl mi můj nový účetní, že bych si měla nechat opravit faktury. Když mi dovezou do provozovny zboží, platím vždy hotově z ruky ihned při převzetí zboží a dostanu dodací list, sloužící jako faktura. Měla bych prý po závoznících požadovat,aby mi tam dopsali "hotovost ......převzal.........dne..........podpis". Musí to být? Personál na to ale zapomíná.