Re: Mám prý špatné faktury!
Jsem ve stejné situaci. Na některých fakturách se vyjímečně potvrzení o převzetí hotovosti objeví, ale většinou ne. Zatím nevím jak to řešit a kontrolu jsem zatím neměl. Tak nevím co s tím. Donutit personál aby dohlédl na potvrzování je celkem nemožné. Je fakt, že na fakturách je uvedeno, že se jedná o platbu v hotovosti a také je pravda, že by dodavatel zboží na provozovně bez zaplacení nenechal.
Na fakturu, kde je uvedeno "placeno v hotovosti" si vždy nechám dát uvést jméno a podpis toho, kdo hotovost přebírá.
věřte mi ze zkušenosti,že je dobré donutit zaměstnance k tomu,aby bylo potvrzeno,že někdo (čitelný podpis event.hůlkovým písmem) převzal....chodím teď k vyšetřovatelům - obch.zástupce firmy převzal,"prý odevzdal" pokladní, není v pokladně ani hotovost,ani zaúčtování....takže doporučuji podpisy! naše protistrana měla na svých dokladech podpis přejímajícího - pro nás naštěstí,aspoň jsme věděli,kdo vůbec peníze převzal...
Nám se stal stejný případ. Od dodavatele máme fa kde je napsáno uhrazeno hotově, předali jsme mu peníze a on teď tvrdí, že peníze nepřevzal. My od něj nemáme nic podepsaného a zřejmě máme smůlu. Proto : NECHTE SI VYSTAVOVAT OD NĚJ PŘÍJMOVÉ DOKLADY!!!
Věřte, že např. Coca- Coca Vám předá dodací list - daňový doklad a mělo by to být považováno za daňový doklad. Nikde není psáno, že daňový doklad musí být faktura. Daňový doklad musí mít určité náležitosti a je jedno jak se jmenuje. Tady se víceméně jedná o to potvrzení převzetí hotovosti a to je problém. Pokud nejsem u převzetí zboží sám, jsem odkázán na spolehlivost svých zaměstnanců. Ti si však většinu dokladů nenechají potvrdit. faktem je , že opravdu dostanu zboží pouze v případě že zaplatím v hotovosti. Jedná se však o to zda tyto doklady nejsou napadnutelné z hlediska kontroly FÚ. Chtít na řidiči event závozníkovi aby mi vystavil ještě přijmový doklad se mi zdá nemožné.
Teď mluvím přímo třeba o rozvozu piva a limonád. Uvítám další názory. Hezký den
Ze strany finančáku to napadnutelné není. Jde jen o to, že nikde nemáte potvrzeno, že jste předal někomu peníze. Samozřejmě u velkých firem riziko není, že by po Vás chtěli peníze dodatečně. Chápu, že zaměstnance nedonutíte k tomu, aby si nechali dát na dodací list razítko o převzetí peněz.
Jo,jo, můžu jim to říkat 100x a stejně nic. Už jsem dokonce pohrozila i tím, že jestli najdu dodák, kde si nenechají napsat, že hotovost byla převzána, tak na své vlastní náklady mi toto zabezpečí. Třeba sednou na autobus a zajedou na příslušnou firmu. Bohužel nepomáhá ani toto...někdy mi připadá, jestli mají vůbec vychozenou základku. Nervuju se denně....
>>>>>>>>>platím
>>>>>>>>>vždy hotově z ruky ihned při převzetí zboží a dostanu
>>>>>>>>>dodací list, sloužící jako faktura. Měla bych prý po
>>>>>>>>>závoznících požadovat,aby mi tam dopsali "hotovost
>>>>>>>>>......převzal.........dne..........podpis". Musí to
>>>>>>>>>být?
>>>>>>>>>Personál na to ale zapomíná.
>>>>>>>>Jsem ve stejné situaci. Na některých fakturách se
>>>>>>>>vyjímečně potvrzení o převzetí hotovosti objeví, ale
>>>>>>>>většinou ne. Zatím nevím jak to řešit a kontrolu jsem
>>>>>>>>zatím
>>>>>>>> neměl. Tak nevím co s tím. Donutit personál aby
>>>>>>>>dohlédl na potvrzování je celkem nemožné. Je fakt, že
>>>>>>>>na
>>>>>>>>fakturách je uvedeno, že se jedná o platbu v
>>>>>>>>hotovosti
>>>>>>>>a
>>>>>>>>také je pravda, že by dodavatel zboží na provozovně
>>>>>>>>bez zaplacení nenechal.
>>>>>>>
>>>>>>>Taky se Vám může stát, že platbu dovozce
>>>>>>>zapře.
>>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>Nám se stal stejný případ. Od dodavatele máme fa kde
>>>>>je napsáno uhrazeno hotově, předali jsme mu peníze a
>>>>>on
>>>>>teď tvrdí, že peníze nepřevzal. My od něj nemáme nic
>>>>>podepsaného a zřejmě máme smůlu. Proto : NECHTE SI
>>>>>VYSTAVOVAT OD NĚJ PŘÍJMOVÉ DOKLADY!!!
>>>>
>>>
>>>Ze strany finančáku to napadnutelné není. Jde jen o
>>>to, že nikde nemáte potvrzeno, že jste předal někomu
>>>peníze. Samozřejmě u velkých firem riziko není, že by
>>>po
>>>Vás chtěli peníze dodatečně. Chápu, že zaměstnance
>>>nedonutíte k tomu, aby si nechali dát na dodací list
>>>razítko o převzetí peněz.
>>
>>Jo,jo, můžu jim to říkat 100x a stejně nic. Už jsem
>>dokonce pohrozila i tím, že jestli najdu dodák, kde
>>si
>>nenechají napsat, že hotovost byla převzána, tak na
>>své
>>vlastní náklady mi toto zabezpečí. Třeba sednou na
>>autobus a zajedou na příslušnou firmu. Bohužel
>>nepomáhá
>>ani toto...někdy mi připadá, jestli mají vůbec
>>vychozenou základku. Nervuju se denně....
>
>věřím,je to všude stejné... vždyť o jejich peníze nejde
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 11. 2005 8:55
Řekl mi můj nový účetní, že bych si měla nechat opravit faktury. Když mi dovezou do provozovny zboží, platím vždy hotově z ruky ihned při převzetí zboží a dostanu dodací list, sloužící jako faktura. Měla bych prý po závoznících požadovat,aby mi tam dopsali "hotovost ......převzal.........dne..........podpis". Musí to být? Personál na to ale zapomíná.