Re: Příjmový doklad od nepodnikatele
Známá by Vás měla zaměstnat na dohodu o provedení práce. Z té se nepaltí ZP ani SP jen Vám bude stržena daň. Pokud podepíšete takzv. růžák, tak Vám bude základ daně snížen ještě o 3 170,- Kč, takže pokud to bylo jen pár faktur a DP, tak nezaplatíte daň žádnou.
Proč vy byste jí vystavovala doklad,udělejte to obráceně.
Jak to myslíte, obráceně? Jakože ona vystaví výdajový doklad a já ho podepíšu? To by bylo možné?
Co se týče smlouvy o PP, to jsme zvažovaly taky jako variantu, já ale už jednu brigádu mám, tzn. prohlášení už jsem podepsala jinde, a navíc ona se nechce zatežovat registrací k odvádění daně za zaměstnance.
*** Můžete. Pokud se jedná o nahodilou činnost nemusíte mít ŽL. Pro ni to bude daňově uznatelný náklad. Vy, v závislosti na výši odměny, nebude zřejmě muset podávat ani daňové přiznání (§ 38g). Co se týká smlouvy, tak stačí nějaká jednoduchá smlouva. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 11. 2005 10:16
Dobrý den,
jsem studentka a známá mě poprosila zaúčtovat jejích pár faktur a sestavit daňové přiznání. Můžu - vzhledem k tomu, že nemám ŽL - vystavit doklad, který si ona může dát do nákladů? Kdysi mi bylo sděleno, že pokud se nebude jednat o pravidelnou činnost, není to proti zákonům.
Děkuji.