Re: Krácení DPH
*** Domnívám se, že vždy je třeba zkoumat jednotlivé plnění (opravu) k čemu je využito. Pokud opravíte střechu, neopravujete jen pro byty ale i pro provozovnu. Pokud opravíte něco dole, aby Vám nespadl vrch, pak opravujete i pro byty. Pokud opravíte dole na provozovně např.WC, opravujete jen pro provozovnu....můj názor ***
Přesně tak uvažuju i já. Ale moc jistoty tedy nemám. A dovedu si předtavit plodné diskuse s kontrolory z berňáku. Nevíte víc? Jak a čím pak budu případně argumentovat ? Některé opravy související s provozovnou se (pokud se budu chtít jako kontrolor snažit) dají posuzovat i s ohledem k nájmu. A náhled na budovu jako celek se mi teď taky nezdá úplně nereálný.
*** Argumentovat jedině §72 ZDPH. Musíte mít vždy jistotu, k čemu se oprava bude vztahovat, tudíž k jakému plnění bude sloužit. Pokud si nebudete jistý, zahrňte do krátícího koeficientu. Pokud bude zřejmé, že pro osvobozená, neuplatňujte vůbec ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 11. 2005 11:23
Dobrý den. Zkusím to prokonzultovat ještě jednou.
Mám dům. Patro pronajímám a v přízemí mám provozovnu. Náklady musím prátit koeficientem. Ovšem jde o náklady pouze k pronájmu nebo je nutné krátit i náklady spojené výhradně s mojí provozovnou (rekonstrukce, opravy) ? Podle mě mi z těch druhých uvedených nákladů plynou pouze plnění (tržby) které zase musím přiznat. Nahoře u nájmů ano, proč bych ale měl posuzovat náklady celkově na budovu jako jeden celek? Jak a proč je třeba ošetřit toto rozdělení. Děkuji.